Siden samuraienes tid har de skarpeste knivene kommet fra Japan. Satake viderefører denne tradisjonen med sine damaskuskniver, der stålet er smidd på samme måte som samuraienes sverd...
Siden samuraienes tid har de skarpeste knivene kommet fra Japan. Satake viderefører denne tradisjonen med sine damaskuskniver, der stålet er smidd på samme måte som samuraienes sverd - lag på lag, hamret ut 62 ganger for å skape et unikt mønster. I 1994 begynte Satake å produsere kniver for det nordiske markedet ved Satake Cutlery-fabrikken i Seki City i Japan, og introduserte Novac-serien og Houcho-serien, som fortsatt er en del av sortimentet.
JAPANSK TRADISJON FOR DET NORDISKE KJØKKENET
Satake har nå et omfattende utvalg av kniver og kokekar designet etter japansk tradisjon og tilpasset det nordiske kjøkkenet. I sortimentet finner du blant annet kjøkkenkniver, våtsteiner, stekepanner, støpejernsgryter, kasseroller, termometre, skjærebrett, bordgriller, knivlister, knivblokker, tekanner, sakser, brynesteiner og rivjern.
Satake Ame er en knivkolleksjon som forener kraft, balanse og tradisjon. Ordet Ame, som betyr regn på japansk, har inspirert til bladets «regnmønster», som bidrar til å forhindre at råmaterialer som poteter fester seg til bladet under bruk.
Satake Kaizen er en førsteklasses knivserie fra Seki City i Japan, som regnes som knivenes hovedstad. Ordet Kaizen symboliserer kontinuerlig forbedring, og denne serien er et nytt tilskudd til Satake-sortimentet som står for overlegen kvalitet og håndverk.
Den siste nyvinningen er Satake Outdoor-serien, som tar matlaging utendørs til nye høyder med produkter som tri-pods, grillpanner, smashburgerpresser, stormlightere, dutch ovens, villmarksøkser og kniver. Satake fokuserer på å opprettholde høy kvalitet og kundetilfredshet ved å samarbeide med anerkjente svenske kokker og produsere førsteklasses produkter for både hjemmekjøkken og profesjonelle kjøkken, noe som skaper matglede.