Kaare Klint var en anerkjent dansk arkitekt og møbelsnekker som gjennom sin egen møbeldesign og undervisning påvirket en hel generasjon danske møbeldesignere.
()
()
()
()
()
()
()
()
()
()
1 produkter
Varemerke
Kaare Klint
Kaare Jensen Klint ble født 15. desember 1888 i Frederiksberg. Det var naturlig for Kaare Klint å finne veien til designverdenen. Han var sønn av den berømte danske arkitekten Peder Vilhelm Jensen-Klint. Av faren og arkitekten Carl Petersen lærte Kaare Klint å sette pris på proporsjoner og dimensjoner i klassiske møbler. Han gikk i lære hos en møbelsnekkermester i Kalundborg i København. Han studerte også ved en teknisk skole og gikk på Jens Møller-Jensens møbelskole. Kaare studerte også maleri hos Johan Rohde.
Allerede i 1914 laget Kaare Klint møbler og innredninger til det nybygde Fåborg Museum. Kaare var også arkitekt for ombyggingen av Thorvaldsens Museum i København i 1923.
I 1924 ble Kaare Klint professor ved Kunstakademiets skole for møbeldesign, en skole han selv hadde vært med på å etablere. Flere kjente designere begynte sin karriere som elever her - Poul Kjærholm, Børge Mogensen, Hans J. Wegner og Ole Wanscher.
Etter farens død i 1930 overtok Kaare Klint ansvaret for utformingen av Gruntvig Kirke i København, som faren hadde påbegynt i 1921. Kirken sto ferdig i 1940, og herfra er også Kaares Kirkestol kjent. Han tegnet også Betlehemskirken i København, basert på farens skisser, som ble oppført i 1935-37.
Kaare Klints klassiske og funksjonalistiske idealer preget den ene halvdelen av verdensberømt dansk design fra 1930-tallet og fremover. Hans stil var svært selvstendig, upåvirket av ulike trender og med vekt på funksjonell analyse, materialvalg og bearbeiding.
Kaare Klint døde 28. mars 1954 i København.
Kaare Klint er mest kjent for Safaristolen fra 1933, et møbel som ble levert i flate pakker og av og til omtales som verdens første "selvmonteringsmøbel". Arne Jacobsen, som var en nær venn av Klint, var en av de første som kjøpte stolen. Safari-stolen regnes som en klassiker og produseres i dag av Carl Hansen & Søn.
Kaare Klint mottok flere priser, blant annet Eckersbergmedaljen i 1924 og C.F. Hansen-medaljen i 1954.
Kaare Klint deltok også i familiebedriften Le Klint, der papir ble brettet til de velkjente lampene. Begynnelsen til Le Klint startet allerede i 1901, da arkitekt Peder Vilhelm Jensen-Klint oppfant en lampeskjerm laget av kryssfoldet papir. Men det var neste generasjon som i 1943 bestemte seg for å utvikle familiehobbyen til en bedrift og grunnla Klint. Klints plisserte lampeskjermer er kjent og elsket over hele Danmark.