Kontakt oss på telefon, e-post eller chat for å få svar på spørsmål om et produkt eller for å få hjelp med interiørdesign.
Åpent i dag kl. 09-17
Kaare Klint var en anerkjent dansk arkitekt og møbelsnekker som gjennom sin egen møbeldesign og undervisning påvirket en hel generasjon danske møbeldesignere.
1 produkter
Kaare Jensen Klint ble født 15. desember 1888 i Frederiksberg. Det var naturlig for Kaare Klint å finne veien til designverdenen. Han var sønn av den berømte danske arkitekten Peder Vilhelm Jensen-Klint. Av faren og arkitekten Carl Petersen lærte Kaare Klint å sette pris på proporsjoner og dimensjoner i klassiske møbler. Han gikk i lære hos en møbelsnekkermester i Kalundborg i København. Han studerte også ved en teknisk skole og gikk på Jens Møller-Jensens møbelskole. Kaare studerte også maleri hos Johan Rohde.
Allerede i 1914 laget Kaare Klint møbler og innredninger til det nybygde Fåborg Museum. Kaare var også arkitekt for ombyggingen av Thorvaldsens Museum i København i 1923.
I 1924 ble Kaare Klint professor ved Kunstakademiets skole for møbeldesign, en skole han selv hadde vært med på å etablere. Flere kjente designere begynte sin karriere som elever her - Poul Kjærholm, Børge Mogensen, Hans J. Wegner og Ole Wanscher.
Etter farens død i 1930 overtok Kaare Klint ansvaret for utformingen av Gruntvig Kirke i København, som faren hadde påbegynt i 1921. Kirken sto ferdig i 1940, og herfra er også Kaares Kirkestol kjent. Han tegnet også Betlehemskirken i København, basert på farens skisser, som ble oppført i 1935-37.
Kaare Klints klassiske og funksjonalistiske idealer preget den ene halvdelen av verdensberømt dansk design fra 1930-tallet og fremover. Hans stil var svært selvstendig, upåvirket av ulike trender og med vekt på funksjonell analyse, materialvalg og bearbeiding.
Kaare Klint døde 28. mars 1954 i København.
Kaare Klint er mest kjent for Safaristolen fra 1933, et møbel som ble levert i flate pakker og av og til omtales som verdens første "selvmonteringsmøbel". Arne Jacobsen, som var en nær venn av Klint, var en av de første som kjøpte stolen. Safari-stolen regnes som en klassiker og produseres i dag av Carl Hansen & Søn.
Kaare Klint mottok flere priser, blant annet Eckersbergmedaljen i 1924 og C.F. Hansen-medaljen i 1954.
Kaare Klint deltok også i familiebedriften Le Klint, der papir ble brettet til de velkjente lampene. Begynnelsen til Le Klint startet allerede i 1901, da arkitekt Peder Vilhelm Jensen-Klint oppfant en lampeskjerm laget av kryssfoldet papir. Men det var neste generasjon som i 1943 bestemte seg for å utvikle familiehobbyen til en bedrift og grunnla Klint. Klints plisserte lampeskjermer er kjent og elsket over hele Danmark.