Big Green Egg ble grunnlagt på 70-meteren i Atlanta, USA, av gründeren Ed Fisher. Den ikoniske kullgrillen ble laget med inspirasjon fra den japanske kamadotradisjonen...
I 1974 åpnet gründeren Ed Fisher sin første Big Green Egg-butikk i Atlanta, der han solgte kamado, et kuleformet leirkar som har vært brukt til matlaging i tusenvis av år, og hvis viktigste funksjon er å holde på varmen og fuktigheten. Fishers fascinasjon for denne typen redskap inspirerte ham til å lage en kullgrill i samme design, men med et mer holdbart materiale. Sammen med et team som jobbet med materialer for NASA, utviklet de et materiale som reflekterer varmen i karet og skaper høy luftsirkulasjon som holder seg inne i grillen. Den patenterte teknologien ble en suksess, og i dag er EGG en av verdens ledende produsenter av kullgriller. I dag er EGG tilgjengelig i syv størrelser.
Resten av sortimentet tilbyr produkter av høy kvalitet for utendørs matlaging for den beste grillopplevelsen.