Kontakt oss på telefon, e-post eller chat for å få svar på spørsmål om et produkt eller for å få hjelp med interiørdesign.
Åpent i dag kl. 09-17
Kjøkkenredskaper er uunnværlige for alle som lager mat, enten du er profesjonell kokk eller
hobbykokk. Det finnes et bredt utvalg av kjøkkenredskaper som er spesielt utviklet for å lette
matlagingen og gjøre livet på kjøkkenet enklere.
De mest grunnleggende kjøkkenredskapene omfatter kjøkkenkniver, skjærefjøl, rivjern, dørslag og
gryter og panner. Men det finnes også mer spesialiserte redskaper, som mandoliner og
sitruspressere, som er spesielt utformet for å gjøre det lettere å tilberede visse retter.
Kvaliteten på kokekaret kan også utgjøre en stor forskjell i matlagingen. Kokekar i rustfritt stål eller
keramikk av høy kvalitet kan være mer holdbare og bedre i stand til å tåle høye temperaturer. I
tillegg kan de være lettere å rengjøre og holde i god stand over lengre tid.
Mandoliner og rivjern for alle behov
Mandoliner og rivjern er to populære kjøkkenredskaper for mange kokker og hjemmekokker. En
mandolin lar deg raskt og enkelt skjære grønnsaker og frukt i jevnt tykke skiver eller strimler, mens
rivjernet brukes til å rive ost, grønnsaker og andre matvarer til ønsket konsistens.
En mandolin har vanligvis justerbare skjæreblader som lar deg velge tykkelsen på skivene eller
stripene avhengig av dine behov. Det er viktig å være forsiktig når du bruker en mandolin, da
bladene er veldig skarpe og kan forårsake skade hvis de ikke håndteres riktig.
Rivjern kommer i forskjellige størrelser og former, og det er viktig å velge riktig rivjern for det
spesifikke formålet. Et fint rivjern brukes til å rive ost og krydder, mens et grovere rivjern er mer
egnet for grønnsaker og rotgrønnsaker.
Mandoliner og rivjern er perfekte verktøy for å spare tid og krefter på kjøkkenet. De lar deg enkelt
tilberede grønnsaker, frukt og ost til forskjellige retter og desserter. Enten du er en profesjonell kokk
eller en amatørkokk, er mandoliner og rivjern uvurderlige kjøkkenverktøy for å lage deilige og vakre
retter.
Matbokser og oppbevaringsglass er utmerkede kjøkkenredskaper for oppbevaring, tilberedning og
transport av mat. De kommer i forskjellige størrelser, former og materialer og brukes til å holde
maten fersk lenger og til å holde orden på kjøkkenet.
Oppbevaringsglass er tilgjengelige i forskjellige materialer som plast, glass og metall.
Oppbevaringsglass av plast er vanligvis lette og holdbare og kan brukes til å oppbevare både
tørrvarer og mat i kjøleskapet eller fryseren. Oppbevaringsglass av glass er ideelle for oppbevaring av
mat som skal varmes opp i mikrobølgeovnen, ettersom de tåler høye temperaturer.
Oppbevaringsbokser av metall brukes for det meste til å oppbevare tørrvarer som kaffe, te eller
sukker.
Matbokser er perfekte til å ta med mat på jobb eller skole og til oppbevaring av matrester. De
kommer også i forskjellige størrelser og materialer som plast, glass og metall. Matbokser av plast er
enkle og holdbare og kan brukes til å oppbevare både varm og kald mat. Matbokser av glass er
tyngre og mer skjøre, men kan brukes til å varme opp mat i mikrobølgeovn eller stekeovn.
Matbokser av metall brukes vanligvis til å oppbevare varm mat som må holdes varm over lengre tid.
Skjærebrett er viktige verktøy på kjøkkenet og finnes i ulike materialer og størrelser for ulike formål. Det er viktig å velge riktig skjærefjøl for å unngå skader på både kjøkkenutstyret og maten. Skjærebrett av tre er vanlige og har vært brukt på kjøkkenet i århundrer. De er slitesterke og holdbare og absorberer ikke så lett lukt eller farge fra maten. Skjærebrett av tre er gode til å skjære grønnsaker og frukt, men bør ikke brukes til å skjære rått kjøtt, da dette kan føre til bakterievekst i treverket. Det er også viktig å holde skjærebrettet rent ved å vaske det grundig med varmt vann og oppvaskmiddel. Det er også vanlig å bruke skjærebrett av plast, som er lettere å rengjøre enn skjærebrett av tre. De er lette og holdbare og kan brukes til å skjære alt fra grønnsaker og frukt til rått kjøtt. Det er også mindre sannsynlig at plastskjærebrett absorberer lukt eller farge fra maten. Det er viktig å velge et slitesterkt og ikke-porøst skjærebrett av plast av høy kvalitet for å unngå skader på både kjøkkenutstyret og maten. Skjærebrett i stein er også et alternativ og er vanligvis laget av marmor eller granitt. De er tøffe og holdbare og absorberer ikke lukt eller farge fra maten. Skjærebrett av stein er også gode til å kjøle ned mat og drikke, ettersom de holder på kulden lenger enn skjærebrett av tre eller plast. Det er imidlertid viktig å være forsiktig når du bruker skjærebrett av stein, da de kan skade knivene og forårsake slitasje.
Mortere og dørslag er to kjøkkenredskaper som brukes til å male og sile ingredienser i matlaging og
baking. De kommer i forskjellige materialer og størrelser for forskjellige formål.
Mortere er vanligvis laget av stein, tre eller keramikk og brukes til å male og knuse krydder, nøtter
og andre harde ingredienser. De er også gode til å lage pesto, guacamole og andre blandinger.
Mortere kommer i forskjellige størrelser, og det er viktig å velge riktig størrelse for formålet. En
mindre morter er bedre egnet til å knuse krydder, mens en større morter fungerer bedre til å lage
større mengder blandinger.
Siler er laget av rustfritt stål, plast eller silikon og brukes til å sile væske fra mat, for eksempel pasta
eller grønnsaker. De kommer i forskjellige størrelser og former, og det er viktig å velge riktig dørslag
avhengig av hva du skal bruke det til. Et mindre dørslag egner seg godt til å sile væske fra en enkelt
porsjon, mens et større dørslag egner seg til å sile væske fra større mengder mat.
Bunker og skåler er to vanlige typer kjøkkenutstyr som brukes til å oppbevare eller servere mat. Skåler er vanligvis større enn fat og brukes oftest til å blande ingredienser eller oppbevare mat i store mengder, mens boller er mindre og vanligvis brukes til å servere mat eller tilberede mindre mengder av en bestemt ingrediens. Skåler kan være laget av forskjellige materialer, inkludert metall, glass eller plast, og finnes i forskjellige størrelser avhengig av formålet. Et vanlig bruksområde for skåler er å lage deig eller salat, der store mengder ingredienser må blandes ordentlig. Skåler kan også brukes til å oppbevare mat i kjøleskapet eller fryseren. Skåler er vanligvis mindre og brukes oftest til å servere mat, for eksempel suppe eller frukt. De er vanligvis laget av keramikk eller glass og kommer også i forskjellige størrelser og former. Mindre skåler kan også brukes til å tilberede mindre mengder av en bestemt ingrediens, for eksempel til å vispe egg.
Hos Länna Möbler har vi et håndplukket utvalg av kjøkkenredskaper til baking og matlaging. Utvalget
inkluderer skjærebrett, sitruspresser, mortere, salt- og pepperkverner og skåler fra ledende merker
som Georg Jensen, HAY, Opinel, Sabre, Alessi og Tom Dixon.
458 produkter
Midlertidig slutt
Alessi
Pots & Pans Kitchen Spoons set
247,00 kr
(rek. pris 309,00 kr)
I nettlag
Crow Canyon
3 Bowls Set
346,50 kr
396,00 kr
I nettlag
Alessi
Fior D'Olio oljekaraffel
535,00 kr
(rek. pris 669,00 kr)
I nettlag
Alessi
Koki Ice cream spoon
551,00 kr
(rek. pris 689,00 kr)
I nettlag
Bastian
Målebeger
171,50 kr
196,00 kr
I nettlag
ECOlunchbox
Lunch Box Solo Rectangle
344,00 kr
430,00 kr
I nettlag
+ Flere valg
Smeg
Smeg Analog and Digital Kitchen Scale
1 436,00 kr
1 795,00 kr
Midlertidig slutt
Ichendorf Milano
Tokio Oil Bottle - 32 cl
172,00 kr
(rek. pris 215,00 kr)
I nettlag
Marcato
Pastamaskin Atlas 150 Grønn
1 020,00 kr
(rek. pris 1 359,00 kr)
I nettlag
Kockums Jernverk
Salamiskjærer
716,00 kr
(rek. pris 895,00 kr)